Tijdens de 10e editie van Flower Trials is het nieuwe plantconcept Colorita® gelanceerd door veredelaar Royal Van Zanten. De Flower Trials zijn dé internationale open dagen waar telers en handelaren vanuit heel Europa de nieuwste producten van de Nederlandse veredelaars komen bekijken.

Royal Van Zanten heeft haar potalstroemeria’s in een nieuw jasje gestoken: deze alstroemeria’s voor buiten worden vanaf nu vermarkt onder de naam en binnen het concept Colorita®. ,,We zagen nieuwe mogelijkheden voor deze tuinplanten”, vertelt Isabel Groot van Royal Van Zanten. ,,Veel consumenten dachten dat deze planten voor binnen waren en hadden zij, doordat de potalstroemeria’s relatief rauw verkocht werden, geen idee van de kleurenexplosie die deze planten teweegbrengen. En veel mensen dachten zelfs dat het om lelies ging!”

Royal Van Zanten gaf haar reclamebureau daarom opdracht om een nieuwe naam en verpakkingslijn te ontwikkelen. Dit werd Colorita®, een naam waarmee wordt verwezen naar de kleurenpracht van de serie potalstroemeria’s. Met de slogan ‘Happy Garden Days’ benadrukt de veredelaar dat de Colorita’s® bijdragen aan een waar tuinfeest. Het nieuwe concept, waaraan deze website, sfeerbeelden en verpakkingen zijn gekoppeld, moet de verkoop van de potalstroemeria-lijn een boost geven.

De Colorita®-lijn omvat zeven sprekende kleuren potalstroemeria’s – rood, geel, paars, wit, oranje, roze en bicolour- , die geschikt zijn voor patio, terras, balkon en tuin. Deze potalstroemeria’s kenmerken zich daarnaast doordat zij veel en grote bloemen geven. En een zomerlang doorbloeien! Colorita® is half-winterhard en zal na een zachte winter weer een nieuw seizoen kleur aan de tuin geven.